IFD > Nieuws > Nieuws

Trachtenverein Floninger uit Kapfenberg stelt zich voor

11-04-2015 14:48

De Trachtenverein Floninger uit Kapfenberg in Oostenrijk werd opgericht in 1913. De doelstelling is om de cultuur uit de Steiermark te bewaren. Ze doen dit o.a. met het doorgeven aan volgende generaties van kleding, gewoontes, traditionele dansen, zang en muziek. Ze zijn gedurende het jaar erg actief met optredens, kledingshows en bijdragen aan traditionele feesten.

 

Uit zo’n 250 leden bestaat de Trachtenverein Floninger. Een onderdeel hiervan is de bekende dansgroep met 13 dansparen, een kindergroep van 20 jongens en meisjes, een mooie traditionele groep met 35 vrouwen en mannen en natuurlijk de muzikanten. Ze zijn erg trots op de titel van de beste Steirische dansgroep die ze in 2012/2013 hebben behaald.

 

De Trachtenverein Floninger is een belangrijke ambassadeur van de Steirische volkskultuur en treedt vaak op in het buitenland zoals in Duitsland, Zwitserland, Hongarije of in de Tsjechische Republiek. En om niet te vergeten, ze zijn te zien op 11 juli op de Markt in Zelhem tijdens ons festival.

 

Zie hier > een optreden < van de Trachtenverein Floninger

Zie hier > de website    < van de Trachtenverein Floninger

 

Op de foto de mooie dansgroep van Trachtenverein Floninger.

(foto: Trachtenverein Floninger uit Kapfenberg)

Ga terug