IFD > Nieuws > Nieuws

The Mendip Morrismen stellen zich voor

09-03-2015 11:35

De Mendip Morrismen is een mooie traditionele volksdansgroep met zo’n 40 leden. Ze komen uit de uit Mendip Hills in het zuidwesten van Engeland, dit is zo’n 40 kilometer ten zuiden van Bristol. De groep is opgericht in 1956, het programma bestaat uit traditionele Morrisdansen.

 

Morrisdansen zijn echte Engelse ritmische volksdansen met een oorsprong in de 16e en 17e eeuw. Aan de onderkant van de benen zijn meestal banden met belletjes aangebracht, die dienen om de kwade geesten weg te jagen. Er wordt met stokken, zwaarden en zakdoeken gezwaaid. Net als overal heeft ook hier elk dorp en streek zijn eigen variaties in de dansstijl en de melodieën.

 

De Mendip Morrismen zijn herkenbaar aan hun rood, goud en blauw gekruiste sjerpen, met de draak uit Somerset aan de voorkant. Ze dragen een zwarte broek en een hoed van stro.

 

Elke week van mei tot september verzorgen ze optredens, die traditioneel worden afgesloten muziek en zang in de plaatselijke pub. Ook maken ze reizen naar Europa om daar optredens te doen. Tijdens de wintermaanden oefenen ze elke week en leren dan weer nieuwe dansen.

 

Zie hier > een optreden < van de The Mendip Morrismen

Zie hier > de website     < van The Mendip Morrismen

 

Op de foto The Mendip Morrismen in actie.

(foto: De Mendip Morrismen)

Ga terug