IFD > Nieuws > Nieuws

De folkloristische dansgroep Wi’j eren ’t Olde stelt zich voor

13-05-2015 09:11

Wat begon als een éénmalig optreden van een aantal dames tijdens het buurtfeest Velswijk-Wittebrink, leidde tot de oprichting in maart 1955 van de dansgroep Wi'j eren ’t Olde. De groep  groeide als snel in leden en ook de mannen gingen meedoen, kortom het werd steeds serieuzer. De verzoeken om te komen optreden kwamen al snel uit binnen- en buitenland, want onze folklore kent geen grenzen maar verbindt juist de mensen. De dansen van het eerste uur zijn nog steeds in het programma opgenomen, deze waren de Hoksebarger, Drikusman, Duitse polka, Spaanse wals, Veleta, en de Kruuspolka.

 

De groep is nog steeds springlevend, gedurende deze 60 jaar waren er ontelbare optredens, hoogtepunten en anekdotes. Het kenmerk van de dansgroep om onze Achterhoekse folklore uit te dragen, met daarbij het enthousiasme en saamhorigheid van de leden, maakt dat ook anno 2015 de groep nog steeds veel gevraagd wordt voor optredens.

 

Wi’j eren ’t Olde brengt een veelzijdig programma met daarin natuurlijk de folkloristische dansen begeleid door onze muzikanten. Bij onze optredens is er altijd een ”lulleman” (conferencier) aanwezig om met zijn Achterhoekse humor de dansen aan elkaar te ”lullen” (praten). Daarnaast hebben we enkele vendeliers en verzorgen mooie kledingshows.

 

Zie > hier < de website van Wi’j eren ’t Olde.

 

Op de foto de folkloristische dansgroep Wi’j eren ’t Olde, de organisatoren van de negende editie van Internationaal Folkloristisch Dansfestival Zelhem 2015.

(foto: archief dansgroep Wi’j eren ’t Olde)

Ga terug