IFD > Nieuws > Nieuws

De Meulenvelders uit Doesburg stellen zich voor

15-04-2015 08:02

In 1949 organiseerde in Doesburg de buurtvereniging "Oranje" een optocht. Enkele bewoners van deze wijk namen daaraan deel in boerenkleding. Ook de trekharmonica en het brandewientjen ontbraken niet. Na afloop van de optocht was er een gezellige avond en de deelnemers aan de optocht waren in een opperbeste stemming. In hun boerenkleding voerden ze toen enkele Oudhollandse dansen uit en zo ontstond het idee om een boerendansgroep op te richten. De dansgroep is opgericht op 7 augustus 1949 en sindsdien is de dansgroep "De Meulenvelders" niet meer uit Doesburg weg te denken.

 

Onze leden van de dansgroep brengen diverse folkloristische dansen zoals de Drikusman, Duitse Polka, Almelose kermis, de Fleta, Rozenwals maar ook nieuwe dansen zoals de Kastelenwals, de Hanzewals en de Voorjaarsbode staan op het programma. Tijdens onze optredens laten we niet alleen onze folkloristische dansen zien, maar hebben we ook o.a voordrachten, zang, sketches en een kledingsshow in ons programma. Een kledingshow met de veelbelovende naam "Van opstaan tot naar bed gaan" is één van de vele hoogtepunten tijdens het optreden van De Meulenvelders.

 

Ook heeft de vereniging een eigen kledingcommissie, die er voor waakt dat de originele kleding gedragen wordt. De kleding die stamt uit 1900 van Doesburg en omstreken wordt nog steeds gemaakt van originele stoffen.

 

Zie hier > de website < van de Meulenvelders.

 

Op de foto De Meulenvelders uit Doesburg

(foto: De Meulenvelders Doesburg)

Ga terug