IFD > Nieuws > Nieuws

De Hoogwouder Dansers stellen zich voor

31-05-2015 16:11

Westfriese Folkloristische Dansgroep “De Hoogwouder Dansers”  is opgericht in 1966 en heeft het mooie Westfriese dorp Hoogwoud als basis. Voor wie dat niet weet: West-Friesland is geen deel van de provincie Friesland, maar van de provincie Noord-Holland. West-Friesland is het gebied tussen de steden Hoorn, Enkhuizen, Medemblik, Schagen en Alkmaar en is omringd door een dijk, de Westfriese Omringdijk.

 

Onze groep telt ongeveer vijftig leden, waaronder 6 muzikanten die ons live begeleiden. Wij laten dansen zien zoals deze rond 1920 gedanst werden in de danssalons en feestzalen zoals walsen en polka’s. Als wij optreden zijn we gekleed in de kledingstijl van rond 1900, maar dan wel op zijn zondags waarbij de heren een zwart pak dragen en een hoge hoed op hebben. De dames hebben japonnen aan zoals onze voorouders deze hebben gedragen met de Westfriese gouden of zilveren kap met het witte gegolfde kant en daarbij de nodige sieraden zoals een mooie kralentas en bloedkoralen kettingen.

 

Tijdens een voorstelling vertellen we ook iets over onze Westfriese kleding en de mooie sieraden, en kunnen er ook gedichten en korte verhalen in onze mooie Westfriese streektaal voorgedragen worden.

 

Zie > hier < de website van De Hoogwouder Dansers.

 

Op de foto de Hoogwouder Dansers.

(foto: De Hoogwouder Dansers)

Ga terug